FOLYAMATOS TAGFELVÉTEL 5 ÉVES KORTÓL!

Edzések szeptember 4-től a szokott helyszínen.

Bővebben »
Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

2018. december 10.

Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

Sikerrel zárult idei utolsó versenyünk, a Mikulás Kupa, hiszen mind a 11 versenyzőnk helyezett lett! Ismét elmondható, hogy magabiztosan küzdöttek versenyzőink, hiszen a küzdelmeik döntő ...

Bővebben »
IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

2018. február 26.

IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

6 ország közel 250 versenyzőjével került megrendezésre az utánpótlás és felnőtt kumite verseny, amin a betegségek miatt végül 9 versenyzővel és 1 bíróval vettünk részt. A ...

Bővebben »
1%

2018. február 24.

1%

Kérjük, segítse munkánkat SZJA 1%-ának felajánlásával! Adószámunk: 18551006-1-09 Így rendelkezhet 1%-áról 2018. május 22-ig: - a személyi jövedelemadó-bevallás részeként ...

Bővebben »
20 ÉV - 20年

2017. március 14.

20 ÉV - 20年

1997. március 14. - húsz éve, ezen a napon alakult meg a KIYOSUMI Dojo, amely azóta is töretlenül halad az úton, amelyen akkor elindult - a Tradicionális Kyokushin Karate útján. Azóta sok ...

Bővebben »
Közlemény a 2021. évben átutalt SZJA 1% felhasználásáról

Köszönjük, hogy SZJA 1%-ának felajánlásával segítette munkánkat!

Gyermekem 8,5 éves, 1 éve kezdett járni. Elsősorban a mozgáskoordináció fejlesztése volt a célunk, ezen túl szerettünk volna olyan sportágat választani, ami nem csak a fizikai erőnlétét fejleszti, hanem oktató-nevelő céllal magabiztosabbá, határozottabbá, céltudatosabbá is teszi. Mindemellett fontos volt, hogy tartozzon egy olyan közösséghez, ahol jól érzi magát. Eleinte tartottunk attól, hogy a karatéban megkövetelt fegyelem és „szigor” talán nem lesz kezelhető a gyerek számára. Az edzések hatására a mozgáskoordinációs problémái hihetetlen módon és gyorsasággal fejlődnek. Magatartásában is nagyon pozitív a változás ilyen rövid idő alatt is, határozottabb, magabiztosabb lett, bátrabban kiáll önmagáért és barátaiért egyaránt. Mi csak pozitív véleménnyel tudunk nyilatkozni a Dojó-ban folyó munkáról.

Seprényi Erika

Fiam 13 éves, 4 éve kezdett karatézni. Nagyon hasznos sport és nagyon magas színvonalú, hagyománytisztelő oktatás folyik a Dojó-ban. Minden izmot átmozgat és erősít a karate, nagyon hasznos a növekedésben lévő gyermekek számára. Fontos a gerinckörüli izmok erősítése, az izületek védelmére az izomzat fejlesztése ebben az életkorban is. Fegyelmet, kitartást, relaxációs technikát, stresszoldást tanulnak a gyerekek. A test fejlesztése mellett a lélek erősítésére is hangsúlyt fektet a Dojó. Nagy előnye a Dojó-nak, hogy nem verseny- és nem eredmény centrikus, a test és lélek fejlesztése a fő cél és nem tűri az agressziót. A magam részéről látni sem bírom a küzdősportokat, ennek ellenére én is elkezdtem karatézni és saját magamon tapasztalom e mozgásforma hasznát.

Dr. Káposzta Rita

gyermekgyógyász, reumatológus, endokrinológus
DEKK Gyermekgyógyászati Intézet

...én ajánlom a lányoknak is a Kyokushin Karatét, hiszen sokszor mondják, hogy a mai világban jó, hogyha egy lány meg tudja védeni magát. Végül is az én anyukám is ezért fogadta el, bár eleinte ő is inkább más felé akart engem terelni. Azt szerette volna, hogy valami lányosabb sportot válasszak, de nekem ez így nagyon megtetszett, és már az elejétől fogva jól is éreztem magamat, így itt maradtam. A sérülésektől sose féltem, mert az elején, amikor még kezdők voltunk, óvatosabban bántak velünk és fokozatosan erősödtünk bele az egész rendszerbe. Mindegy, hogy fiú vagy lány valaki, így egyre jobban hozzászokik fizikálisan-mentálisan is.

Kriszti

20 éves, 5 éve karatézik

Gyermekem 9 éves, 4-5 éve kezdett karatézni. Ez a sportág tetszett neki a legjobban, mind szellemiségében, mind pedig a testedzés formájában. Az oktatás színvonala a lehető legjobb, ezért jár ide a gyerekem, mert mint magamnak, neki is a legjobbat szeretném. Büszkén mondom el, ha kérdezik, mit sportol és hogy ki az edzője.

Magyar János

igazgató
SZÖVÁLL KV.

11 éves fiam 4 éve karatézik. Nagyon hasznos sportnak tartom, mind erőnléti, mind állóképességi szempontból. Fiamnak önbizalmat és önfegyelmet adott. Rendszert visz a diákok életébe, ezáltal a tanulás is jobban megy és a szabadidő is nagyobb becsben van tartva. Ezen kívül a karate egy csoporthoz, baráti körhöz köti, amely az évek során kialakult. Az oktatás színvonalát a legjobbnak tartom. Számomra Shihan személye a biztosíték, hogy jó kezekben van a fiam. A Dojó-ban tanuló karatékák, főleg az idősebbek és magasabb övfokozatúak, példával szolgálnak, hogy kitartó, kemény munkával milyen szintre lehet eljutni az évek során.

Pongor András

tanár, igazgatóhelyettes
Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola

Fiam fél éve jár karatézni, előtte többféle sportot kipróbált már, egyéni és csapat sportokat is, de egyik sem ragadta meg igazán. Kíváncsi lett a küzdősportokra. Hosszas keresgélés után találtuk meg ezt a Dojó-t és úgy látom, nagyon jól érzi itt magát. Néhány edzés után érezhetően nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Erősödött az önbizalma és az alakja is sokat változott. Mindezt a pozitív változást folyamatosan érzékelem. (Egy ingadozó hangulatú kamasz anyukájaként nem tudok elég hálás lenni mindezért )

egy 15 éves fiú anyukája

Gyerekkorom óta érdekelnek a küzdősportok, de sajnos nem volt lehetőségem, hogy kipróbáljam őket. Egyszer azonban barátaimat elkísértem Karate edzésre. Nagyon megtetszett a hely és a többi karatéka mentalitása. Ugyanis attól féltem, hogy felnőtt lévén már nem sok esélyem van ennek a Harcművészetnek az elsajátítására és esetleg lenéznek, mert felnőttként nem tudom azokat, amiket a kicsik. De szerencsére nem így történt, talán ezért is maradtam itt.

Név nélkül

Események

26. Súlycsoportos Európa Bajnokság –  2012. 06. 02., Budapest

2012. június 5.

26. Súlycsoportos Európa Bajnokság – 2012. 06. 02., Budapest

A nagyszabású rendezvényen 22 ország 200 versenyzője lépett tatamira kumite ( = full contact küzdelem; 4db férfi, 3db női súlycsoport) valamint kata (= formagyakorlat; férfi, női) kategóriában. A rendezvényen jelen volt Világszervezetünk, az IKO Kyokushinkaikan igazgatója, Kancho Shokei Matsui valamint Shihan Katsuhito Gorai, aki az IKO Nemzetközi Részlegének igazgatója és aki idén nyáron a Kiyosumi Dojo tábor meghívott oktatója lesz.
Dojo-nkat 3 kumite versenyző, 1 kata versenyző és 2 bíró képviselte a kontinensbajnokságon.
Az Európa Bajnokságot megelőző napon bírói kurzust tartott Shihan Katsuhito Gorai, amelyen Dojo-nkból Senpai Badar Bence és Senpai Mosolygó Tamás vettek részt. A kurzus első részében a súlycsoportos és súlycsoport nélküli bajnokságok standard szabályai kerültek bemutatásra, majd utána szituáció gyakorlatokon keresztül gyakorolhatták a résztvevők a bírói munkát. A szeminárium végül egy teszt megírásával zárult, amelyet mindkét fekete öves karatékánk sikerrel teljesített. Másnap került sor a vizsga gyakorlati részére, ahol már éles helyzetekben próbálhatták ki magukat újdonsült bíróink. Körülbelül 15-20 mérkőzésnél oldal bíróként tevékenykedtek, a selejtező mérkőzésekkor.
Női kata kategóriában Senpai Krista Andrea 2. danos mesterünk indult, aki egy pontos, fókuszos kata után a középmezőnyben végzett.
Nagy Krisztina: 15-en voltunk az én súlycsoportomban (-65 kg), a későbbi 2. helyezett, lengyel Anna Maly-val küzdöttem. Éreztem, hogy döntetlen az első 2 perc, a bírók is így látták, így hosszabbítás következett. A küzdelem legvégén nem ment annyira a leválás, ahogyan szerettem volna és az ellenfelem jobbnak bizonyult, így az egyenes kiesés miatt ő jutott tovább.
Balla Gergely: A küzdelmem belülről pörgősnek és izgalmasnak tűnt. Az ellenfelem erős volt, de egyáltalán nem legyőzhetetlen. A súlykülönbséget éreztem, amikor támaszkodott, azzal nem mindig tudtam mit kezdeni. A hosszabbításban éreztem, hogy kezdek fáradni, de még akkor is jól bírtam a küzdelmet. Próbáltam azt csinálni, amit kívülről hallottam, hogy Sensei mond, ez néha sikerült, néha viszont nem. Összességében jól éreztem magam a küzdelemben.
Badar Máté: Én -90 kg-ban indultam. Ebben a kategóriában 21 induló volt, tele világbajnoki indulóval és helyezettekkel. A 16 közé jutásért egy belorusz versenyzővel kellett küzdenem, aki ellen elég hamar megnyertem a küzdelmet awazate ipponal (= két fél pont, azaz két olyan találat, ami néhány másodpercre harcképtelenné teszi az ellenfelet). Utána Oleksandre Ieremenko-val, a tavalyi Európa Bajnokkal álltam szembe a tatamin. Első két perc után ő bizonyult jobbnak, így ő jutott a legjobb 8 közé.

A verseny másnapján a Kancho Matsui és Shihan Gorai által vezetett szemináriumon vettünk részt, ahol a kihon (= alapok állásból), az ido geiko (= alapok mozgásból) és a különböző páros gyakorlatokon keresztül azt mutatta be a Kancho, hogy ezek milyen összefüggésben vannak a küzdelemmel és hogy ezeket mind a küzdelemre való felkészülésként gyakoroljuk és soha sem önmagukért. Mindenki egyetértett abban, hogy egy nagyon hasznos és nagyon jól felépített szemináriumon vettünk részt és az ott tanultakat mind a gyakorlás, mind pedig az oktatás során kamatoztatni tudjuk a jövőben.

« Vissza az eseményekhez