FOLYAMATOS TAGFELVÉTEL 5 ÉVES KORTÓL! Edzések szeptember 4-től a szokott helyszínen. Bővebben » 2018. december 10. Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny Sikerrel zárult idei utolsó versenyünk, a Mikulás Kupa, hiszen mind a 11 versenyzőnk helyezett lett! Ismét elmondható, hogy magabiztosan küzdöttek versenyzőink, hiszen a küzdelmeik döntő ... Bővebben » 2018. február 26. IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny 6 ország közel 250 versenyzőjével került megrendezésre az utánpótlás és felnőtt kumite verseny, amin a betegségek miatt végül 9 versenyzővel és 1 bíróval vettünk részt. A ... Bővebben » 2018. február 24. 1% Kérjük, segítse munkánkat SZJA 1%-ának felajánlásával! Adószámunk: 18551006-1-09
Így rendelkezhet 1%-áról 2018. május 22-ig:
- a személyi jövedelemadó-bevallás részeként ... Bővebben » 2017. március 14. 20 ÉV - 20年 1997. március 14. - húsz éve, ezen a napon alakult meg a KIYOSUMI Dojo, amely azóta is töretlenül halad az úton, amelyen akkor elindult - a Tradicionális Kyokushin Karate útján. Azóta sok ... Bővebben » Közlemény a 2021. évben átutalt SZJA 1% felhasználásáról Köszönjük, hogy SZJA 1%-ának felajánlásával segítette munkánkat! Gyermekem 8,5 éves, 1 éve kezdett járni. Elsősorban a mozgáskoordináció fejlesztése volt a célunk, ezen túl szerettünk volna olyan sportágat választani, ami nem csak a fizikai erőnlétét fejleszti, hanem oktató-nevelő céllal magabiztosabbá, határozottabbá, céltudatosabbá is teszi. Mindemellett fontos volt, hogy tartozzon egy olyan közösséghez, ahol jól érzi magát. Eleinte tartottunk attól, hogy a karatéban megkövetelt fegyelem és „szigor” talán nem lesz kezelhető a gyerek számára. Az edzések hatására a mozgáskoordinációs problémái hihetetlen módon és gyorsasággal fejlődnek. Magatartásában is nagyon pozitív a változás ilyen rövid idő alatt is, határozottabb, magabiztosabb lett, bátrabban kiáll önmagáért és barátaiért egyaránt. Mi csak pozitív véleménnyel tudunk nyilatkozni a Dojó-ban folyó munkáról. Seprényi Erika Fiam 13 éves, 4 éve kezdett karatézni. Nagyon hasznos sport és nagyon magas színvonalú, hagyománytisztelő oktatás folyik a Dojó-ban. Minden izmot átmozgat és erősít a karate, nagyon hasznos a növekedésben lévő gyermekek számára. Fontos a gerinckörüli izmok erősítése, az izületek védelmére az izomzat fejlesztése ebben az életkorban is. Fegyelmet, kitartást, relaxációs technikát, stresszoldást tanulnak a gyerekek. A test fejlesztése mellett a lélek erősítésére is hangsúlyt fektet a Dojó. Nagy előnye a Dojó-nak, hogy nem verseny- és nem eredmény centrikus, a test és lélek fejlesztése a fő cél és nem tűri az agressziót. A magam részéről látni sem bírom a küzdősportokat, ennek ellenére én is elkezdtem karatézni és saját magamon tapasztalom e mozgásforma hasznát. Dr. Káposzta Rita gyermekgyógyász, reumatológus, endokrinológus DEKK Gyermekgyógyászati Intézet ...én ajánlom a lányoknak is a Kyokushin Karatét, hiszen sokszor mondják, hogy a mai világban jó, hogyha egy lány meg tudja védeni magát. Végül is az én anyukám is ezért fogadta el, bár eleinte ő is inkább más felé akart engem terelni. Azt szerette volna, hogy valami lányosabb sportot válasszak, de nekem ez így nagyon megtetszett, és már az elejétől fogva jól is éreztem magamat, így itt maradtam. A sérülésektől sose féltem, mert az elején, amikor még kezdők voltunk, óvatosabban bántak velünk és fokozatosan erősödtünk bele az egész rendszerbe. Mindegy, hogy fiú vagy lány valaki, így egyre jobban hozzászokik fizikálisan-mentálisan is. Kriszti 20 éves, 5 éve karatézik Gyermekem 9 éves, 4-5 éve kezdett karatézni. Ez a sportág tetszett neki a legjobban, mind szellemiségében, mind pedig a testedzés formájában. Az oktatás színvonala a lehető legjobb, ezért jár ide a gyerekem, mert mint magamnak, neki is a legjobbat szeretném. Büszkén mondom el, ha kérdezik, mit sportol és hogy ki az edzője. Magyar János igazgató SZÖVÁLL KV. 11 éves fiam 4 éve karatézik. Nagyon hasznos sportnak tartom, mind erőnléti, mind állóképességi szempontból. Fiamnak önbizalmat és önfegyelmet adott. Rendszert visz a diákok életébe, ezáltal a tanulás is jobban megy és a szabadidő is nagyobb becsben van tartva. Ezen kívül a karate egy csoporthoz, baráti körhöz köti, amely az évek során kialakult. Az oktatás színvonalát a legjobbnak tartom. Számomra Shihan személye a biztosíték, hogy jó kezekben van a fiam. A Dojó-ban tanuló karatékák, főleg az idősebbek és magasabb övfokozatúak, példával szolgálnak, hogy kitartó, kemény munkával milyen szintre lehet eljutni az évek során. Pongor András tanár, igazgatóhelyettes Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola Fiam fél éve jár karatézni, előtte többféle sportot kipróbált már, egyéni és csapat sportokat is, de egyik sem ragadta meg igazán. Kíváncsi lett a küzdősportokra. Hosszas keresgélés után találtuk meg ezt a Dojó-t és úgy látom, nagyon jól érzi itt magát. Néhány edzés után érezhetően nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Erősödött az önbizalma és az alakja is sokat változott. Mindezt a pozitív változást folyamatosan érzékelem. (Egy ingadozó hangulatú kamasz anyukájaként nem tudok elég hálás lenni mindezért ) egy 15 éves fiú anyukája Gyerekkorom óta érdekelnek a küzdősportok, de sajnos nem volt lehetőségem, hogy kipróbáljam őket. Egyszer azonban barátaimat elkísértem Karate edzésre. Nagyon megtetszett a hely és a többi karatéka mentalitása. Ugyanis attól féltem, hogy felnőtt lévén már nem sok esélyem van ennek a Harcművészetnek az elsajátítására és esetleg lenéznek, mert felnőttként nem tudom azokat, amiket a kicsik. De szerencsére nem így történt, talán ezért is maradtam itt. Név nélkül | Események 2012. január 28. Az egészséges életmód híveinek Angol-magyar nyelvű OKLEVELET ADÓ TÁPLÁLKOZÁS TUDOMÁNYI KURZUSOK DEBRECENBEN Célja: A résztvevők megismerjék a természetes alapanyagú ételeket, azok elkészítési módjait, élettani hatását, annak tudományos hátterével együtt. Bemutatásra kerül, hogy az étellel hogyan kapcsolódunk a környező világunkhoz és hogyan egyensúlyozzuk ki a változó környezeti hatásokat. (klíma, változó évszakok, más környezeti hatások). Megismerik és megtapasztalják a résztvevők a gyógyító és egészségmegtartó ételek hatásait. Az 5 részből álló Angol-magyar nyelvű Oklevelet adó táplálkozás tudományi kurzusok időpontjai szombat-vasárnapi napok (havonta egy hétvége). Az oklevélen feltüntetjük azokat a témákat, amelyekkel foglalkoztunk. A sorozat témái nem egymásra épülnek, egymástól függetlenül is el lehet végezni az egyes kurzusokat. Lehet csak szombati napon is részt venni a kurzuson, ha valaki nem kér oklevelet. Akik a sorozaton végig részt vesznek, óriási útravalót kapnak a boldog, kiegyensúlyozott, betegségmentes élethez. A program témáit 1 év múlva ismételjük meg. Az ismeretek lehetővé teszik: > Az otthoni betegápolás szakszerű egészség megtartó és gyógyító ételeinek elkészítését, > A természetes ételek 80 %-a tisztán növényi alapanyagú ételeinek gyors, rutinos készítését, > Vegetáriánus, vegan és valódi egészséges ételek szakszerű, változatos elkészítését, > Makrobiotikus dietetika alkalmazását: glutén érzékenyek, laktóz intoleranciában, tojás allergia és más táplálék allergiában szenvedők részére tápláló, ízletes ételek készítését, > A környezettel harmóniában megtapasztalt boldog életet. A PROGRAM FELÉPÍTÉSE: Az első napon (szombat) elméleti-gyakorlati foglalkozások során bemutatásra kerülnek a különböző témák. Az ételek készítése közben annak elméleti, háttér anyaga hangzik el. A második napon (vasárnap) a megelőző nap témái kerülnek gyakorlásra, kis csoportokban annak érdekében, hogy tanári vezetéssel, segítséggel készség szintre emelkedjen a korábbi nap programja, az ételkészítés és az elkészült vizsgamunkákat elfogyasztjuk. A nap végén elkészült csoport munkákat minősítjük és oklevelet adunk a résztvevőknek. Az oklevél aláírói (akik a foglalkozásokat tartják): Sebestyén Szilvia, a Közép-Európai Makrobiotika Intézet alapítója, vezetője, végzett makrobiotikus szakértő és Dr. Harsányi Edit orvos-természetgyógyász. A kurzusok szombaton 11.00 és 16.00 óra között, vasárnap 12.00 és 17.00 óra között lesznek. A résztvevők hozhatnak magukkal felvevőt, fényképező gépet, jegyzetelési lehetőség lesz, hogy minél több információt rögzíteni tudjanak. Akik vasárnap is jönnek, azok kötényt, jó minőségű késeket hozzanak, amivel gyakorolják az ételkészítést. Vasárnap délután a két napos kurzus végén adjuk át az okleveleket. A kurzus díja: Kérjük, hogy a részvételi díjat legkésőbb a kurzus megkezdése előtti héten utalják át a Magdala-Gyermekekért Közcélú Alapítvány AXA Bank Zrt. 17000019-11707880 számú bankszámlájára. Szombati nap részvételi díja: 10.000.- Ft/fő Vasárnapi nap részvételi díja: 15.000.- Ft/fő Helyszín: Füredi úti Református Templom és Gyülekezeti Ház (4033 Debrecen, Füredi út 39.) Időpontok: 2012. február 25-26. 2012. március 24-25. 2012. április 14-15. 2012. május 19-20. 2012. június 9-10. AZ OKLEVELET ADÓ KÉPZÉSEK TÉMÁI: I. rész 2012. február 25-26. szombat-vasárnap: Gabonák, gabona ételek A gabonák fehérje tartalma, összehasonlítások, elemzések A gabonák vas tartalma, összehasonlítások A gabonák kalcium tartalma, összehasonlítások Gyógyító ételek alapanyagai (gabonák rész) 1. táblázat Alapanyagok energiája (gabonák rész) 2. táblázat Gabonák tápanyagai (1-2 táblázat) Hogyan segítenek a gabonák? Gabonák tárolása, előkészítése II. rész 2012. március 24-25. szombat-vasárnap: Proteinben gazdag fogások A hüvelyesek: bab, lencse és borsó félék bemutatása és azok hatásai Ételek bab termékekből (tofu, natto, tempeh) Erősítő, melegítő raguk és levesek a belső békéért Hogyan növeljük ételekkel az életerőt és erősítsük az immunrendszert? Hogyan készítsünk ételeket az érzelmi és fizikai egyensúlyért. III. rész 2012. április 14-15. szombat-vasárnap: Zöldség fogások, Saláták-savanyúk Energia irányok a zöldségekben Főzési eljárások és az alapanyagok változása az évszakokkal Menü tervezés IV. rész 2012. május 19-20. szombat-vasárnap: Gyógyító makrobiotika Tisztító tavaszi ételek A tisztító hatás különböző ételekben Immunerősítő ételek Ételek a jobb emésztésért és a légző rendszerért Főzés az erősebb szívért, erősítő ételek Főzés a csont és idegrendszeri rendellenességek esetén. A vese működésének támogatásához gyógyító ételek, italok, gyógymódok A résztvevők állapotával kapcsolatos betegségek gyógyitalai, gyógyító ételei V. rész 2012. június 9-10. szombat-vasárnap: Desszertek Ételek készítése az egyensúlyért Finom és kedvenc ételek és desszertek Tápláló és egészséges édességek és rágcsálni valók Leves típusok: relax, erősítő, tisztító A gyakorlati részben elkészítjük a desszerteket és a leves típusokat ÉRDEKLŐDNI ÉS JELENTKEZNI LEHET Sebestyén Szilvia: 20/245-4674, 06/1/256-7731, makrobiotika@gmail.com Fekete Éva (Nyíregyháza): 30/287-3571, Életfa Országos Egészségőrző Program, azenegeszsegem@gmail.com Feketéné Marika (Debrecen): 30/384-8307, marika.feketene@freemail.hu Badarné Krista Andrea (Debrecen): 30/903-4171, andi@karatekyokushin.hu
« Vissza az eseményekhez | |