FOLYAMATOS TAGFELVÉTEL 5 ÉVES KORTÓL!

Edzések szeptember 4-től a szokott helyszínen.

Bővebben »
Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

2018. december 10.

Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

Sikerrel zárult idei utolsó versenyünk, a Mikulás Kupa, hiszen mind a 11 versenyzőnk helyezett lett! Ismét elmondható, hogy magabiztosan küzdöttek versenyzőink, hiszen a küzdelmeik döntő ...

Bővebben »
IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

2018. február 26.

IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

6 ország közel 250 versenyzőjével került megrendezésre az utánpótlás és felnőtt kumite verseny, amin a betegségek miatt végül 9 versenyzővel és 1 bíróval vettünk részt. A ...

Bővebben »
1%

2018. február 24.

1%

Kérjük, segítse munkánkat SZJA 1%-ának felajánlásával! Adószámunk: 18551006-1-09 Így rendelkezhet 1%-áról 2018. május 22-ig: - a személyi jövedelemadó-bevallás részeként ...

Bővebben »
20 ÉV - 20年

2017. március 14.

20 ÉV - 20年

1997. március 14. - húsz éve, ezen a napon alakult meg a KIYOSUMI Dojo, amely azóta is töretlenül halad az úton, amelyen akkor elindult - a Tradicionális Kyokushin Karate útján. Azóta sok ...

Bővebben »
Közlemény a 2019. évben átutalt SZJA 1% felhasználásáról

Köszönjük, hogy SZJA 1%-ának felajánlásával segítette munkánkat!

Gyermekem 8,5 éves, 1 éve kezdett járni. Elsősorban a mozgáskoordináció fejlesztése volt a célunk, ezen túl szerettünk volna olyan sportágat választani, ami nem csak a fizikai erőnlétét fejleszti, hanem oktató-nevelő céllal magabiztosabbá, határozottabbá, céltudatosabbá is teszi. Mindemellett fontos volt, hogy tartozzon egy olyan közösséghez, ahol jól érzi magát. Eleinte tartottunk attól, hogy a karatéban megkövetelt fegyelem és „szigor” talán nem lesz kezelhető a gyerek számára. Az edzések hatására a mozgáskoordinációs problémái hihetetlen módon és gyorsasággal fejlődnek. Magatartásában is nagyon pozitív a változás ilyen rövid idő alatt is, határozottabb, magabiztosabb lett, bátrabban kiáll önmagáért és barátaiért egyaránt. Mi csak pozitív véleménnyel tudunk nyilatkozni a Dojó-ban folyó munkáról.

Seprényi Erika

Fiam 13 éves, 4 éve kezdett karatézni. Nagyon hasznos sport és nagyon magas színvonalú, hagyománytisztelő oktatás folyik a Dojó-ban. Minden izmot átmozgat és erősít a karate, nagyon hasznos a növekedésben lévő gyermekek számára. Fontos a gerinckörüli izmok erősítése, az izületek védelmére az izomzat fejlesztése ebben az életkorban is. Fegyelmet, kitartást, relaxációs technikát, stresszoldást tanulnak a gyerekek. A test fejlesztése mellett a lélek erősítésére is hangsúlyt fektet a Dojó. Nagy előnye a Dojó-nak, hogy nem verseny- és nem eredmény centrikus, a test és lélek fejlesztése a fő cél és nem tűri az agressziót. A magam részéről látni sem bírom a küzdősportokat, ennek ellenére én is elkezdtem karatézni és saját magamon tapasztalom e mozgásforma hasznát.

Dr. Káposzta Rita

gyermekgyógyász, reumatológus, endokrinológus
DEKK Gyermekgyógyászati Intézet

...én ajánlom a lányoknak is a Kyokushin Karatét, hiszen sokszor mondják, hogy a mai világban jó, hogyha egy lány meg tudja védeni magát. Végül is az én anyukám is ezért fogadta el, bár eleinte ő is inkább más felé akart engem terelni. Azt szerette volna, hogy valami lányosabb sportot válasszak, de nekem ez így nagyon megtetszett, és már az elejétől fogva jól is éreztem magamat, így itt maradtam. A sérülésektől sose féltem, mert az elején, amikor még kezdők voltunk, óvatosabban bántak velünk és fokozatosan erősödtünk bele az egész rendszerbe. Mindegy, hogy fiú vagy lány valaki, így egyre jobban hozzászokik fizikálisan-mentálisan is.

Kriszti

20 éves, 5 éve karatézik

Gyermekem 9 éves, 4-5 éve kezdett karatézni. Ez a sportág tetszett neki a legjobban, mind szellemiségében, mind pedig a testedzés formájában. Az oktatás színvonala a lehető legjobb, ezért jár ide a gyerekem, mert mint magamnak, neki is a legjobbat szeretném. Büszkén mondom el, ha kérdezik, mit sportol és hogy ki az edzője.

Magyar János

igazgató
SZÖVÁLL KV.

11 éves fiam 4 éve karatézik. Nagyon hasznos sportnak tartom, mind erőnléti, mind állóképességi szempontból. Fiamnak önbizalmat és önfegyelmet adott. Rendszert visz a diákok életébe, ezáltal a tanulás is jobban megy és a szabadidő is nagyobb becsben van tartva. Ezen kívül a karate egy csoporthoz, baráti körhöz köti, amely az évek során kialakult. Az oktatás színvonalát a legjobbnak tartom. Számomra Shihan személye a biztosíték, hogy jó kezekben van a fiam. A Dojó-ban tanuló karatékák, főleg az idősebbek és magasabb övfokozatúak, példával szolgálnak, hogy kitartó, kemény munkával milyen szintre lehet eljutni az évek során.

Pongor András

tanár, igazgatóhelyettes
Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola

Fiam fél éve jár karatézni, előtte többféle sportot kipróbált már, egyéni és csapat sportokat is, de egyik sem ragadta meg igazán. Kíváncsi lett a küzdősportokra. Hosszas keresgélés után találtuk meg ezt a Dojó-t és úgy látom, nagyon jól érzi itt magát. Néhány edzés után érezhetően nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Erősödött az önbizalma és az alakja is sokat változott. Mindezt a pozitív változást folyamatosan érzékelem. (Egy ingadozó hangulatú kamasz anyukájaként nem tudok elég hálás lenni mindezért )

egy 15 éves fiú anyukája

Gyerekkorom óta érdekelnek a küzdősportok, de sajnos nem volt lehetőségem, hogy kipróbáljam őket. Egyszer azonban barátaimat elkísértem Karate edzésre. Nagyon megtetszett a hely és a többi karatéka mentalitása. Ugyanis attól féltem, hogy felnőtt lévén már nem sok esélyem van ennek a Harcművészetnek az elsajátítására és esetleg lenéznek, mert felnőttként nem tudom azokat, amiket a kicsik. De szerencsére nem így történt, talán ezért is maradtam itt.

Név nélkül

Események

German Open - súlycsoportos Német Bajnokság

2011. október 5.

German Open - súlycsoportos Német Bajnokság

German Open - 2011. október 01., Frankfurt


A Kiyosumi Dojo-t idén 5 karatéka képviselte Frankfurtban a Német Bajnokságon.

Eredmények:

Sensei Badar Attila kata-ban (formagyakorlat) 1. helyezést ért el, míg Senpai Badar Bence 3. helyet szerzett.
Kumite-ben (full contact küzdelem) Senpai Badar Máté 2., míg Simon István 3. lett.

Beszámoló:

Simon István –80 kg-ban állt tatamira. Egy fiatal, de korához képest tapasztaltabb francia versenyzővel szemben maradt alul.
„ Egy velem egyidős francia harcossal kerültem össze a German Open első fordulójában. Úgy érzem, mind fizikálisan, mind mentálisan a karate szempontjából életem formájában vagyok, soha nem bírtam még ilyen erősen végig csinálni az edzéseket, mint az utóbbi néhány hónapban. Ennek ellenére természetesen még mindig vannak kijavítandó hibáim, amivel tisztában is vagyok és nemzetközi porondon a nálam rutinosabb francia karatéka ezt ki tudta használni. A küzdelem előtt jól éreztem magam, minimális izgalom járta át a testemet, úgy éreztem, meg fogom tudni csinálni, hiszen nagyon jó formában vagyok. Gondolatban többször is elképzeltem, hogy hogyan fogom legyőzni az ellenfelemet. Eljött az idő, a bíró azt mondta, „hajime!” (= rajta!). Az ellenfelem nem méregetett, rögtön nekem ugrott. Nagyon gyorsan váltogatta a rúgások magasságát, miközben középen gyötörte a chudan-omat (chudan = testmagasság, azaz a test nyak és alhas közötti része). Nehéz visszaemlékeznem, hogy pontosan mi is történt, hiszen annyira gyorsan jött minden, hogy úgy éreztem, mintha két fejvédő lenne rajtam, mintha nem látnám a fától az erdőt. Egy váratlan pillanatban megfogta a chudan-om (= egy ütéssel néhány másodpercre harcképtelenné tett), amire waza-ari-t kapott (= fél pont), majd nagy levegőkkel sikerült összeszednem magam, miközben próbáltam a Sensei-em utasításaira figyelni, miszerint "lepjem meg, ugorjak rá tobival (tobi = ugró rúgás) ". Próbálkoztam egy mae geri jodan-nal (= egyenes rúgás fejre), ami elment a feje mellett, aztán megint csak felgyorsultak az események és egy kis idő múlva ismét sikerült megfognia chudan-ban, így awazate ippon-nal győzött (= két fél pont értékű találat). Fura volt befejeznem a küzdelmet, mivel fizikálisan nem fáradtam el, küzdelem után nagyon semmim sem fájt, de küzdelem közben nagy zűrzavar volt a fejemben az ellenfelem lerohanásának köszönhetően”.

Balla Gergely és Senpai Badar Máté +80 kg (80 kg felett) súlycsoportban versenyeztek. Balla Gergely egy nála 16 kg-mal nehezebb franciával kezdett, akitől hosszabbítás után kapott ki bírói döntéssel.

„Nekem ez volt az első komolyabb nemzetközi versenyem és ezért izgatottan is vártam. A küzdelmem elég izgalmas volt, mivel egy nálam jóval nehezebb emberrel kellett küzdeni, aki nem csak nagy tömeggel, hanem jó technikával is rendelkezett. Most éreztem először, hogy nagyon észnél kell lennem és oda kell figyelnem a védekezésre is, hogy ne sérüljek. Ezen kívül jó kis fejtörést okozott, hogy én hogy tudok legyőzni egy ekkora embert, hogy mi a gyenge pontja. Ez persze kiderült a küzdelem felénél, mégpedig az, hogy ő is elfáradt. Úgy éreztem, hogy ő is legyőzhető, de persze mire ide került a sor, már nekem is nagyon nehezemre esett egyáltalán támadni. A küzdelem közben egyébként jól éreztem magam és élveztem, hogy nem várt kihívás elé kerültem és úgy érzem, hogy tapasztalni nagyon jó volt. Legközelebb remélem sikerülni fog.”

Senpai Badar Máté nála 10 kg-mal nehezebb ugyancsak francia versenyzővel került szembe, akit sikerült hosszabbítás után bírói döntéssel (a küzdelem végén bírói döntés van akkor, ha egyik versenyző sem ért el fél pont vagy 1 pont értékű találatot) legyőznie. Ezután Balla Gergely előző ellenfelével kellett megküzdenie a döntőbe jutásért. Ezt a nagyon motivált harcost sikerült ipon-nal legyőznie (ippon = 1 pont, azaz olyan erejű ütés vagy rúgás bevitele, aminek következtében az ellenfél nem tudja folytatni a küzdelmet). A döntőben egy hazai karatékával került szembe, aki előnyerő volt (1 küzdelme volt, míg Máténak 2). A döntő elején egy pontos fejre irányuló térd rúgással fél pontot tudott szerezni Mátén, majd így a torna győzelmet is megszerezte. Máté így, mint tavaly, ugyancsak a 2. helyet szerezte meg.

Eközben Sensei Badar Attila senior (38 év felett) súlycsoport nélküli kategóriában hosszú idő után újra tatamira állt. Ez egy hatalmas teljesítmény a mai világban, hogy valaki 51 éves korában is aktívan gyakorolja a Kyokushin Karatét és ennél még ritkább, hogy ennyi idősen újabb és újabb kihívásokat keresve versenyeken indul. Ezen a versenyen egy cseh harcossal állt szemben. Hosszabbítás után a bírók megosztva, de végül a cseh versenyzőt látták jobbnak. Így Sensei derekasan helyt állva maradt alul.

Nézd meg a videokat is a videotárban.

« Vissza az eseményekhez