FOLYAMATOS TAGFELVÉTEL 5 ÉVES KORTÓL!

Edzések szeptember 4-től a szokott helyszínen.

Bővebben »
Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

2018. december 10.

Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

Sikerrel zárult idei utolsó versenyünk, a Mikulás Kupa, hiszen mind a 11 versenyzőnk helyezett lett! Ismét elmondható, hogy magabiztosan küzdöttek versenyzőink, hiszen a küzdelmeik döntő ...

Bővebben »
IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

2018. február 26.

IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

6 ország közel 250 versenyzőjével került megrendezésre az utánpótlás és felnőtt kumite verseny, amin a betegségek miatt végül 9 versenyzővel és 1 bíróval vettünk részt. A ...

Bővebben »
1%

2018. február 24.

1%

Kérjük, segítse munkánkat SZJA 1%-ának felajánlásával! Adószámunk: 18551006-1-09 Így rendelkezhet 1%-áról 2018. május 22-ig: - a személyi jövedelemadó-bevallás részeként ...

Bővebben »
20 ÉV - 20年

2017. március 14.

20 ÉV - 20年

1997. március 14. - húsz éve, ezen a napon alakult meg a KIYOSUMI Dojo, amely azóta is töretlenül halad az úton, amelyen akkor elindult - a Tradicionális Kyokushin Karate útján. Azóta sok ...

Bővebben »
Közlemény a 2021. évben átutalt SZJA 1% felhasználásáról

Köszönjük, hogy SZJA 1%-ának felajánlásával segítette munkánkat!

Gyermekem 8,5 éves, 1 éve kezdett járni. Elsősorban a mozgáskoordináció fejlesztése volt a célunk, ezen túl szerettünk volna olyan sportágat választani, ami nem csak a fizikai erőnlétét fejleszti, hanem oktató-nevelő céllal magabiztosabbá, határozottabbá, céltudatosabbá is teszi. Mindemellett fontos volt, hogy tartozzon egy olyan közösséghez, ahol jól érzi magát. Eleinte tartottunk attól, hogy a karatéban megkövetelt fegyelem és „szigor” talán nem lesz kezelhető a gyerek számára. Az edzések hatására a mozgáskoordinációs problémái hihetetlen módon és gyorsasággal fejlődnek. Magatartásában is nagyon pozitív a változás ilyen rövid idő alatt is, határozottabb, magabiztosabb lett, bátrabban kiáll önmagáért és barátaiért egyaránt. Mi csak pozitív véleménnyel tudunk nyilatkozni a Dojó-ban folyó munkáról.

Seprényi Erika

Fiam 13 éves, 4 éve kezdett karatézni. Nagyon hasznos sport és nagyon magas színvonalú, hagyománytisztelő oktatás folyik a Dojó-ban. Minden izmot átmozgat és erősít a karate, nagyon hasznos a növekedésben lévő gyermekek számára. Fontos a gerinckörüli izmok erősítése, az izületek védelmére az izomzat fejlesztése ebben az életkorban is. Fegyelmet, kitartást, relaxációs technikát, stresszoldást tanulnak a gyerekek. A test fejlesztése mellett a lélek erősítésére is hangsúlyt fektet a Dojó. Nagy előnye a Dojó-nak, hogy nem verseny- és nem eredmény centrikus, a test és lélek fejlesztése a fő cél és nem tűri az agressziót. A magam részéről látni sem bírom a küzdősportokat, ennek ellenére én is elkezdtem karatézni és saját magamon tapasztalom e mozgásforma hasznát.

Dr. Káposzta Rita

gyermekgyógyász, reumatológus, endokrinológus
DEKK Gyermekgyógyászati Intézet

...én ajánlom a lányoknak is a Kyokushin Karatét, hiszen sokszor mondják, hogy a mai világban jó, hogyha egy lány meg tudja védeni magát. Végül is az én anyukám is ezért fogadta el, bár eleinte ő is inkább más felé akart engem terelni. Azt szerette volna, hogy valami lányosabb sportot válasszak, de nekem ez így nagyon megtetszett, és már az elejétől fogva jól is éreztem magamat, így itt maradtam. A sérülésektől sose féltem, mert az elején, amikor még kezdők voltunk, óvatosabban bántak velünk és fokozatosan erősödtünk bele az egész rendszerbe. Mindegy, hogy fiú vagy lány valaki, így egyre jobban hozzászokik fizikálisan-mentálisan is.

Kriszti

20 éves, 5 éve karatézik

Gyermekem 9 éves, 4-5 éve kezdett karatézni. Ez a sportág tetszett neki a legjobban, mind szellemiségében, mind pedig a testedzés formájában. Az oktatás színvonala a lehető legjobb, ezért jár ide a gyerekem, mert mint magamnak, neki is a legjobbat szeretném. Büszkén mondom el, ha kérdezik, mit sportol és hogy ki az edzője.

Magyar János

igazgató
SZÖVÁLL KV.

11 éves fiam 4 éve karatézik. Nagyon hasznos sportnak tartom, mind erőnléti, mind állóképességi szempontból. Fiamnak önbizalmat és önfegyelmet adott. Rendszert visz a diákok életébe, ezáltal a tanulás is jobban megy és a szabadidő is nagyobb becsben van tartva. Ezen kívül a karate egy csoporthoz, baráti körhöz köti, amely az évek során kialakult. Az oktatás színvonalát a legjobbnak tartom. Számomra Shihan személye a biztosíték, hogy jó kezekben van a fiam. A Dojó-ban tanuló karatékák, főleg az idősebbek és magasabb övfokozatúak, példával szolgálnak, hogy kitartó, kemény munkával milyen szintre lehet eljutni az évek során.

Pongor András

tanár, igazgatóhelyettes
Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola

Fiam fél éve jár karatézni, előtte többféle sportot kipróbált már, egyéni és csapat sportokat is, de egyik sem ragadta meg igazán. Kíváncsi lett a küzdősportokra. Hosszas keresgélés után találtuk meg ezt a Dojó-t és úgy látom, nagyon jól érzi itt magát. Néhány edzés után érezhetően nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Erősödött az önbizalma és az alakja is sokat változott. Mindezt a pozitív változást folyamatosan érzékelem. (Egy ingadozó hangulatú kamasz anyukájaként nem tudok elég hálás lenni mindezért )

egy 15 éves fiú anyukája

Gyerekkorom óta érdekelnek a küzdősportok, de sajnos nem volt lehetőségem, hogy kipróbáljam őket. Egyszer azonban barátaimat elkísértem Karate edzésre. Nagyon megtetszett a hely és a többi karatéka mentalitása. Ugyanis attól féltem, hogy felnőtt lévén már nem sok esélyem van ennek a Harcművészetnek az elsajátítására és esetleg lenéznek, mert felnőttként nem tudom azokat, amiket a kicsik. De szerencsére nem így történt, talán ezért is maradtam itt.

Név nélkül

Események

IKO Poland Camp - edzőtábor Lengyelországban

2011. szeptember 19.

IKO Poland Camp - edzőtábor Lengyelországban

IKO Poland Camp (lengyel nemzetközi edzőtábor)

Lublin, 2011. 08. 25-28.Az európai – és benne a lengyelországi – szervezeti átalakulások után idén első ízben került megrendezésre az IKO Poland Camp Lublinban, Shihan Jacek Czerniec szervezésében.

14 ország 280 karatékája vett részt a táborban, melyet a Kyokushin Karate élő legendája, Shihan Seiji Isobe 8. danos mester és Világszervezetünk, az IKO Nemzetközi Részlegének igazgatója, Shihan Katsuhito Gorai 6. danos mesterek vezettek.
A karatékák napi 4 edzés keretében tökéletesíthették Karate tudásukat, beleértve az alapokat állásból és haladásból, a formagyakorlatokat, az önvédelmet, a küzdő gyakorlatokat, a küzdelmet illetve seiza-ban (sarokülés) ülve a napfelkeltéig tartó hajnali meditációkat.
Shihan Isobe 63 évesen kiváló példát mutatott erőből és elszántságból, hiszen az edzéseket az oktatás, vezénylés, magyarázatok mellett szinte 100%-ban végig csinálta a karatékákkal, ami Gorai Shihan-ról szintén elmondható.
Dojo-nkból Sensei Badar Attila és Senpai Krista Andrea vettek részt a táborban, ahol nemcsak technikailag/fizikálisan tanultak sok hasznos dolgot, hanem mentálisan is. Sensei azért is vállalta, hogy 51 évesen ezen a nyáron az 5. (!) edzőtáborban is részt vegyen, mert már régóta oktatóként van jelen a táborokban és nagyon kevés lehetősége nyílik úgy tanulni és gyakorolni, hogy bent áll a sorban és nem oktat, hanem csak edz. Így ez a lengyelországi tábor különösen fontos és hasznos volt számára, ráadásul egy olyan mestertől tanulhattak a karatékák, aki a Sosai (a stílusalapító) utáni „első generáció” tagja és az eredeti Budo Kyokushin-t oktatja fizikálisan, de ami legalább ugyanolyan fontos, mentálisan is (Budo Kyokushin = a küzdelmek és a technikák gyakorlása mellett a Karate szellemiségének és tradícióinak ápolása; a fő hangsúlyt nem a versenyzésre, hanem a jellem tökéletesítésére helyezi). Manapság, amikor a napokban távozott el közülünk a 82 éves 8. danos Bobby Lowe Shihan, akit Kancho Matsui Sosai Oyama után a legnagyobb mentorának nevezett, különösen értékesnek tűnnek ezek az alkalmak, amikor a még élő néhány régi mester egyikétől tanulhatunk.
A résztvevők beszámolója:

A tábor során mindkét japán mester a Budo és az alapok fontosságát hangsúlyozta. „Erős épületet építeni homokra lehetetlen” - mondta Shihan Isobe, utalva arra, hogy sokan elfelejtkeznek az alapok tökéletesítéséről és lépcsőfokokat átugorva csak a küzdelmet szeretnék gyakorolni. Shihan Gorai szerint: „Csak miután tökéletesen tudja valaki az alapokat valamint az erőt, a gyorsaságot és a technikát egységben tudja alkalmazni, csak ezután következhet a kata-k (formagyakorlatok) igazi gyakorlása. És csak legvégül vár ránk az igazi küzdelem.” És amint az edzések során ismét bebizonyosodott, önmagunk legnagyobb ellenfelei saját magunk vagyunk.
A tábornak egy másik, számunkra jelentős aspektusa volt, hogy újra és újra szembesültünk vele, hogy mennyire hasonlít egymásra Shihan Isobe és állandó magyarországi instruktorunk, Shihan Wakiuchi. Már az életpályájuk is hasonló, hiszen uchi deshi-ként (a stílusalapító bentlakásos tanítványaként) mindketten nagyon közel kerültek Sosai-hoz, aki érdemesnek találta őket arra, hogy más országokban is honosítsák meg a Kyokushin-t, így végül Shihan Isobe-t Brazíliába, Shihan Wakiuchi-t pedig Olaszországba küldte. Mindketten azóta is a Sosai-tól tanultak szerint élnek, edzenek és oktatnak, ami nemcsak technikailag, hanem mentálisan és emberileg is megmutatkozik. Természetesen a karate technikákat és a karate alapelveit úgyanúgy oktatják; mindketten a mai napig aktívak; mindketten őrzik a tradíciókat valamint a hierarchikus rendet és megkövetelik azok betartását; nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az alapok tökéletesítésére; mindketten azt vallják, hogy nem az a lényeg, hogy valaki jó versenyző-e, hanem az, hogy jó ember-e (Shihan Wakiuchi szerint „a versenyzés csak egy dolog, az számít, hogy valaki hogy él a mindennapokban”; Shihan Isobe szerint „ha valaki világbajnok lesz, attól még nem lesz karate mester” – pedig ő könnyen mondhatná, hogy a világbajnokság a lényeg, hiszen két világbajnokot is kinevelt, de mégis úgy tartja, hogy a karaténak nem ez a fő célja) és végül, de nem utolsó sorban mindkét mester hatalmas alázattal és odaadással oktatja a Kyokushin-t és gondoskodóak, figyelmesek és emberségesek a tanítványokkal. Éppen ezért vagyunk nagyon szerencsések, hogy legalább az egyikük ilyen közel él hozzánk és immár 14 éve rendületlenül vezet minket a Kyokushin útján.
OSU!

« Vissza az eseményekhez