FOLYAMATOS TAGFELVÉTEL 5 ÉVES KORTÓL!

Edzések szeptember 4-től a szokott helyszínen.

Bővebben »
Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

2018. december 10.

Mikulás Kupa, Cegléd - Nemzetközi kumite verseny

Sikerrel zárult idei utolsó versenyünk, a Mikulás Kupa, hiszen mind a 11 versenyzőnk helyezett lett! Ismét elmondható, hogy magabiztosan küzdöttek versenyzőink, hiszen a küzdelmeik döntő ...

Bővebben »
IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

2018. február 26.

IV. ENSI Kupa, Érd - Nemzetközi kumite verseny

6 ország közel 250 versenyzőjével került megrendezésre az utánpótlás és felnőtt kumite verseny, amin a betegségek miatt végül 9 versenyzővel és 1 bíróval vettünk részt. A ...

Bővebben »
1%

2018. február 24.

1%

Kérjük, segítse munkánkat SZJA 1%-ának felajánlásával! Adószámunk: 18551006-1-09 Így rendelkezhet 1%-áról 2018. május 22-ig: - a személyi jövedelemadó-bevallás részeként ...

Bővebben »
20 ÉV - 20年

2017. március 14.

20 ÉV - 20年

1997. március 14. - húsz éve, ezen a napon alakult meg a KIYOSUMI Dojo, amely azóta is töretlenül halad az úton, amelyen akkor elindult - a Tradicionális Kyokushin Karate útján. Azóta sok ...

Bővebben »
Közlemény a 2021. évben átutalt SZJA 1% felhasználásáról

Köszönjük, hogy SZJA 1%-ának felajánlásával segítette munkánkat!

Gyermekem 8,5 éves, 1 éve kezdett járni. Elsősorban a mozgáskoordináció fejlesztése volt a célunk, ezen túl szerettünk volna olyan sportágat választani, ami nem csak a fizikai erőnlétét fejleszti, hanem oktató-nevelő céllal magabiztosabbá, határozottabbá, céltudatosabbá is teszi. Mindemellett fontos volt, hogy tartozzon egy olyan közösséghez, ahol jól érzi magát. Eleinte tartottunk attól, hogy a karatéban megkövetelt fegyelem és „szigor” talán nem lesz kezelhető a gyerek számára. Az edzések hatására a mozgáskoordinációs problémái hihetetlen módon és gyorsasággal fejlődnek. Magatartásában is nagyon pozitív a változás ilyen rövid idő alatt is, határozottabb, magabiztosabb lett, bátrabban kiáll önmagáért és barátaiért egyaránt. Mi csak pozitív véleménnyel tudunk nyilatkozni a Dojó-ban folyó munkáról.

Seprényi Erika

Fiam 13 éves, 4 éve kezdett karatézni. Nagyon hasznos sport és nagyon magas színvonalú, hagyománytisztelő oktatás folyik a Dojó-ban. Minden izmot átmozgat és erősít a karate, nagyon hasznos a növekedésben lévő gyermekek számára. Fontos a gerinckörüli izmok erősítése, az izületek védelmére az izomzat fejlesztése ebben az életkorban is. Fegyelmet, kitartást, relaxációs technikát, stresszoldást tanulnak a gyerekek. A test fejlesztése mellett a lélek erősítésére is hangsúlyt fektet a Dojó. Nagy előnye a Dojó-nak, hogy nem verseny- és nem eredmény centrikus, a test és lélek fejlesztése a fő cél és nem tűri az agressziót. A magam részéről látni sem bírom a küzdősportokat, ennek ellenére én is elkezdtem karatézni és saját magamon tapasztalom e mozgásforma hasznát.

Dr. Káposzta Rita

gyermekgyógyász, reumatológus, endokrinológus
DEKK Gyermekgyógyászati Intézet

...én ajánlom a lányoknak is a Kyokushin Karatét, hiszen sokszor mondják, hogy a mai világban jó, hogyha egy lány meg tudja védeni magát. Végül is az én anyukám is ezért fogadta el, bár eleinte ő is inkább más felé akart engem terelni. Azt szerette volna, hogy valami lányosabb sportot válasszak, de nekem ez így nagyon megtetszett, és már az elejétől fogva jól is éreztem magamat, így itt maradtam. A sérülésektől sose féltem, mert az elején, amikor még kezdők voltunk, óvatosabban bántak velünk és fokozatosan erősödtünk bele az egész rendszerbe. Mindegy, hogy fiú vagy lány valaki, így egyre jobban hozzászokik fizikálisan-mentálisan is.

Kriszti

20 éves, 5 éve karatézik

Gyermekem 9 éves, 4-5 éve kezdett karatézni. Ez a sportág tetszett neki a legjobban, mind szellemiségében, mind pedig a testedzés formájában. Az oktatás színvonala a lehető legjobb, ezért jár ide a gyerekem, mert mint magamnak, neki is a legjobbat szeretném. Büszkén mondom el, ha kérdezik, mit sportol és hogy ki az edzője.

Magyar János

igazgató
SZÖVÁLL KV.

11 éves fiam 4 éve karatézik. Nagyon hasznos sportnak tartom, mind erőnléti, mind állóképességi szempontból. Fiamnak önbizalmat és önfegyelmet adott. Rendszert visz a diákok életébe, ezáltal a tanulás is jobban megy és a szabadidő is nagyobb becsben van tartva. Ezen kívül a karate egy csoporthoz, baráti körhöz köti, amely az évek során kialakult. Az oktatás színvonalát a legjobbnak tartom. Számomra Shihan személye a biztosíték, hogy jó kezekben van a fiam. A Dojó-ban tanuló karatékák, főleg az idősebbek és magasabb övfokozatúak, példával szolgálnak, hogy kitartó, kemény munkával milyen szintre lehet eljutni az évek során.

Pongor András

tanár, igazgatóhelyettes
Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola

Fiam fél éve jár karatézni, előtte többféle sportot kipróbált már, egyéni és csapat sportokat is, de egyik sem ragadta meg igazán. Kíváncsi lett a küzdősportokra. Hosszas keresgélés után találtuk meg ezt a Dojó-t és úgy látom, nagyon jól érzi itt magát. Néhány edzés után érezhetően nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Erősödött az önbizalma és az alakja is sokat változott. Mindezt a pozitív változást folyamatosan érzékelem. (Egy ingadozó hangulatú kamasz anyukájaként nem tudok elég hálás lenni mindezért )

egy 15 éves fiú anyukája

Gyerekkorom óta érdekelnek a küzdősportok, de sajnos nem volt lehetőségem, hogy kipróbáljam őket. Egyszer azonban barátaimat elkísértem Karate edzésre. Nagyon megtetszett a hely és a többi karatéka mentalitása. Ugyanis attól féltem, hogy felnőtt lévén már nem sok esélyem van ennek a Harcművészetnek az elsajátítására és esetleg lenéznek, mert felnőttként nem tudom azokat, amiket a kicsik. De szerencsére nem így történt, talán ezért is maradtam itt.

Név nélkül

Események

SHIHAN BADAR ATTILA – 33 év után 5. DAN!!!

2013. november 17.

SHIHAN BADAR ATTILA – 33 év után 5. DAN!!!

Debrecen első 5. danos Kyokushin Karate mestere SHIHAN BADAR ATTILA, aki közel 34 éve karatézik. Városunkban nincs másik hasonló magas öves Kyokushin Karate mester, de Világszervezetünkben Magyarországon is csak 1 illetve Európában is összesen 12 fő rendelkezik 5. vagy 6. dan fokozattal.
A magas övfokozatokat sem adományozzák, hanem az övvizsgán kell bizonyítani a jelöltnek fizikális és mentális felkészültségét. 5. danra 5 év a kivárási idő, amit edzéssel illetve a „4. danos lét” megtapasztalásával, fejlesztésével kell eltölteni. Ez alapján Shihan Badar Attila már tavaly lehetőséget kapott az 5. danos vizsgára, azonban tavaly nyáron egy szakmailag nagyon fontos meghívást eszközölt a Dojo, nevezetesen Shihan Katsuhito Gorai 6. danos japán mester volt a nyári edzőtáborunk meghívott oktatója (aki Világszervezetünk Nemzetközi Részlegének igazgatója), amire megfelelően fel kellett készülni, így Shihan Badar Attila személyes előmenetele háttérbe szorult, inkább erre a nagy eseményre összpontosította energiáit. Ezt követően azonban a felkészülés kezdetét vehette és vette is, hiszen Shihan Badar Attila idén októberben, Világszervezetünk bulgáriai edzőtáborában kapott lehetőséget arra, hogy 5. danra vizsgázzon Kancho Matsui 8. danos mester előtt, aki egyébként Világszervezetünk, az IKO vezetője. Ez nagy dolog, hiszen japánban is nagy megtiszteltetés, magas rang az 5. dan, Európában pedig főleg kevesen rendelkeznek 5. dannal vagy ennél magasabb fokozattal az IKO-ban.
A vizsgára a felkészülés tavaly decemberben kezdődött, ami átfogó és mindenre kiterjedő volt. A rendszeres futásoktól kezdve (sprinttől a 15 km-es távig terjedően különböző távolságok), a súlyzós edzéseken át a technikai edzésekig minden szerepelt a repertoárban. Emellett természetesen az esti csoport tréningek és töményebb formában a téli, tavaszi és nyári edzőtáborok illetve néhány alkalommal a hétvégi válogatott (küzdő) táborok is a felkészülés részét jelentették. A töréstechnika „gyakorlására” a különböző bemutatók során nyílt lehetőség.
A felkészülés alatt az egyik kiemelkedő (és egyben záró) esemény az augusztusi nemzetközi edzőtábor volt, melyben Shihan Wakiuchi Tsutomu 6. danos japán mester előtt kellett teljes intenzitással helytállni. A Shihan akkori elismerő szavai is bizonyították, hogy a kemény felkészülés meghozta eredményét.
Ezután már „csak” az októberi bulgáriai edzőtáborban kellett jól teljesíteni, a vizsga mellett az edzéseken is. Shihan Badar Attila ezen az utolsó megmérettetésen is sikerrel túljutott, így már csak a hivatalos értesítést kellett megvárnia, amiben tudatták vele, hogy kiérdemelte az 5. dan fokozatot. Ettől az övfokozattól kezdve a megszólítás Shihan, ami szó szerint mestert jelent.

« Vissza az eseményekhez